Sånt som gör en lite matt

Är det bara jag som är så sjukt jävla trött på en kvinna ska stå i köket-skämtet? Ok, en gång för alla, om ni inte fattat det: DET ÄR INTE ROLIGT. Jag förstår inte hur detta sjukt tråkiga “skämt” (det är ett brott mot alla bra skämt att kalla detta ett skämt!) fortfarande lever. Ändå hör jag det jätteofta?! Sluta tack.

Jag märker att tjusningen med detta “skämt” är att jag oftast säger emot när jag hör det. Och det är ju sjukt kul när jag blir arg tydligen! Extremt underhållande. Och så bah “öööh har du mens ellör? Höhöhöhöh”. Alltså hej jag skulle vilja bli tagen på allvar någon gång.

Igår när jag skulle sova tänkte jag på att det bara är 90 år sen kvinnor i Sverige fick rösta för första gången, vilket är nice men helt sjukt egentligen. 90 år är jättelite. Tänk att vi bara har haft riktig demokrati i 90 år.

Serien “Antifeminismen” av Nanna Johansson och Sara Hansson, ur senaste Bang.

Idag hittade jag detta via twitter och blev så arg och trött och gah. Det som är drygt med att leva under den här tiden är att det liksom inte finns en självklar lösning på denna skit, typ “vi måste få rösträtt”, utan det är massa sociala strukturer som är jättejobbiga och tar jättelång tid att få bort och så finns det ju de som tycker att jämställdhet är när kvinnor och män har lika löner men som inte ser kopplingen mellan det och genusarbetet.

Jag blir så jävla matt. Vill göra något men vet inte vad, och det är så fruktansvärt frustrerande.

This entry was posted in feminism/genus. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>