Integrallotteriet och trianglar

Idag har jag avklarat terminens sista etenta och det gick så jävla bra, mycket bättre än förväntat (jag trodde att jag skulle få godkänt om jag hade tur i uppgiftslotteriet). Jag trodde inte mina ögon när jag knappade in svaret på den enda uppgiften jag hade kvar, som jag egentligen inte behövde klara, och så var det rätt. Fantastiskt.

Sen har jag jobbat som skrivvärd och då sitter jag och klottrar trianglar på rutade papper. Jag brukar försöka göra Sierpinskis triangel, och det tar alltid tio försök innan jag kommer på hur jag ska göra för att det ska bli rätt utan att gå baklänges. Sen sitter jag och tänker på hur jag ska sticka en Sierpinskisjal. Jag har tänkt på det sen i julas, men har inte riktigt kommit till det än. I vår kanske, om nu våren kommer.

Jag satt även och studerade Pascals triangel, och tänkte på hur den skule kunna stickas. Tänker på hur de olika talen skulle kunna markeras. Mycket intressant, hoppas på att kunna prova lite idéer snarast!

#57 av #100

This entry was posted in nörderier, stickning, vardag/livet i allmänhet and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>