Socknörd

I torsdags på kören visade jag Ella, en fellow alt, lite hur en stickar sockor. Jag kände mig jättenördig och pratade om olika sätt att göra hälar på, olika sorters hälkilar osv. Ella verkade i alla fall förstå konceptet hällapp så förhoppningsvis kan hon komma igång med egna sockor. Jag kommer ihåg första paret sockor jag stickade och det kändes helt sjukt, jag förstod verkligen inte hur det skulle bli en häl av beskrivningen jag följde. Men helt plötsligt var det ju en häl jag hade i handen. Nu kan jag läsa en sockbeskrivning och direkt förstå hur konstruktionen går till, men jag har förstås inte prövat allt än. Därför tyckte jag att månadens stickutmaning var så rolig, och jag hittade nya sockmönster jag vill pröva på. Nästa sockpar blir nog Skew.

För övrigt går det framåt med Double Heelix, så här såg de ut i torsdags på föreläsningen:

Nu är de i alla fall lätta att sticka på, och förhoppningsvis får jag massa stickat idag under årsmötet jag ska på.

#32 av #100

This entry was posted in stickning, wip and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>