Double Heelix lägesrapport

Som tidigare nämnt tänkte jag sticka Double Heelix i februari. Jag började ganska tidigt och gjorde en häl två gånger, den första för att testa och den andra för att jag repade upp den första för att slippa hål i ökningarna. Så här såg den andra hälen ut:

Det går att skymta spiralen, men inte jättetydligt eftersom det röda garnet även skiftar i grått och svart. I mönstret jobbar en med 2 trådar av varje färg, och den rödas trådar var i olika skiftningar så det liksom randade på sig själv även när det randade på det svarta, vilket gjorde att de röda ränderna smälte ihop med de svarta och bedövade spiraleffekten lite. Inte jätteparty kanske. Stickar jag en spiral vill jag ju se en spiral!

Sen jobbade jag inte så mycket mer eftersom jag inte hann sticka på komplicerade sockor under skolveckan, men idag plockade jag upp dem igen och kom fram till att jag skulle repa upp hälen och göra om igen. Inte så jättefarligt eftersom det inte tar så lång tid att göra hälen när en väl kommit in i det.

Men jag bestämde mig också för att byta ut det svarta garnet mot ett annat färgskiftande garn, detta i mer grönt, gul och lila. Det svarta skulle bli för tråkigt i det enfärgade partiet och även om det kommer se ut som clownspya känns det mer jag och jag tror att jag skulle gilla dem bättre i den kombinationen.

Den här gången tänkte jag mer på var jag började i färgerna, och började i mitten på röd respektive grön.

Hälen blev klar snabbt, och nu stickar jag på foten. Jag tror att jag ska göra en lös häl till och grafta ihop istället för att göra tå som det står beskrivet i mönstret. Får se när det är dags!

#24 av #100

This entry was posted in stickning, wip and tagged , , . Bookmark the permalink.

One Response to Double Heelix lägesrapport

  1. Pingback: Stickutmaning: Februari – avklarad! | SQUEEEE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>