Lite återbruk

Kamilla har en stickutmaning under 2013, som går ut på att utmana sig själv stickmässigt helt enkelt. Det är en ny utmaning varje månad och den första, för januari då, var att göra något nytt av något gammalt. Jag segade lite med att komma igång och visste inte vad jag skulle göra riktigt, men i onsdags klippte jag sönder några tröjor till “garn”.

Med dessa och ett par stickor (5.5mm) stickade jag en randig rektangel:

Som jag sedan sydde ihop med sig själv och ett blixtlås.

Det blev en necessär på ungefär 15x18cm som jag tänkte ha småsaker i för att hålla reda på i ryggsäcken. Mycket billigt dessutom, blixtlåset köpte jag på Syfestivalen för väldigt lite pengar, och tröjorna skulle ändå slängas bort efter en del användning. Det enda jobbiga var att klippa sönder tröjorna eftersom jag hatar att klippa tyg (jag får ont i händerna). Men jag är nöjd och kan tänka mig att göra något liknande igen!

Februaris utmaning handlar om sockor, och någon tipsade om Double Heelix, som verkar som ett sjukt spännande sätt att sticka sockor på, så det blir nog nästa grej på stickorna.

#10 av #100

This entry was posted in färdigt, kreativitet, stickning and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Lite återbruk

  1. Pingback: Double Heelix lägesrapport | SQUEEEE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>