Platta med bokstäver på.

Jag fick en läsplatta i julklapp. Både jag och pappa fick varsin, men vi fick dem i form av lappar där det stod “du får en läsplatta” så att vi kunde välja vilka vi ville ha och det var tänkt att fixas i mellandagarna. På grund av lite omständigheter fick vi till slut våra läsplattor/eboksläsare för kanske 2 veckor sedan. Båda valde iriver Story HD, den verkade biblioteksvänlig och tar massor av format.

Den har snabbt blivit en del av min vardag, dock har jag inte hunnit läsa så många skönlitterära böcker än – det jag använder den till just nu är att ha kurslitteratur på. Algebradelens kurslitteratur är ett kompendium som dels fanns att köpa men också fanns på kurssidan som pdf – och då har jag den på läsplattan så jag slipper kånka runt på 90 sidor kompendium. Bokmärkesfunktionen gör det smidigt att hoppa mellan uppgifter och facit så det är trevligt.

När jag lyckas hitta tid till att läsa annat än bevis för att saker kan göras med tal hoppas jag på att kunna läsa lite klassiker. Jag snubblade in på Books Should Be Free (med böcker som gått och blivit public domain) och hittade ett gäng som jag vill läsa – Jane Austens samtliga verk utöver Pride & Prejudice till exempel. Till dess får jag nöja mig med att uppdateringarna av the Lizzie Bennet Diaries bara är runt 6 minuter 2 gånger i veckan, så de tar inte så mycket från pluggandet – även om jag önskar att det fanns mermermer av denna fantastiska moderna tolkning.

#2 av #100

This entry was posted in vardag/livet i allmänhet and tagged , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>