No Purl Monkey Socks

Jag började ju på ett par sockor för några dagar sedan, och idag när vi Skypeade med syster blev jag klar med första sockan!

Garnet är ett sockgarn jag hittade på Syfestivalen, och mönstret är No Purl Monkeys, som är en variant på Monkey, fast med räta maskor där det är aviga i originalet. Jag gillar verkligen mönstret, det är lätt att komma ihåg och är lagom varierat – jag blir inte uttråkad, men mönstret upprepas på 11 varv så att jag kan köra på “men bara en till innan jag lägger ifrån mig det”, precis som med ränder.

Jag gillar strukturen som mönstret skapar, det ser nästan ut som flätor när det inte är utsträckt. Nu ska jag fortsätta på socka nummer två innan det blir något second sock syndrome!

This entry was posted in stickning, wip and tagged . Bookmark the permalink.

One Response to No Purl Monkey Socks

  1. Pingback: Randigt | SQUEEEE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>