Ett lite större projekt

Jag vet inte riktigt hur det gick till, men i slutet av 2012 hade jag bestämt att jag skulle sticka en filt. Inte vilken filt som helst, utan en Fibonaccifilt. Jag tror att jag kan ha blivit lite inspirerad av Vi Hart.

Filten ska alltså bli en fibonaccispiral som använder 7 fibonaccital, de sju första om en bortser från nollan. Alltså: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13. 1 = en ruta på 10×10 centimeter, vilket gör att filten kommer bli 130×210 cm (perfekt som överkast på min säng!). Så här:

Klicka för större bild!

Jag köpte lite garn till detta i måndags. Jag hittade ett garn som fanns i sju färger jag ville ha, skrev upp allas färgkod och valde vilken ordning jag ville ha så att jag kunde köpa de tre första färgerna som behövdes, eftersom jag inte visste hur mycket garn som skulle gå åt till en ruta. De första rutorna gick snabbt:

Men det kommer ju inte gå så snabbt sen…sista rutan, som är 130×130 centimeter – mer än halva filten – kommer vara 312 maskor bred och 416 varv hög, vilket jag gissar kommer ta en stund. Och portabelt kommer det inte vara!

Men än så länge är jag pepp! I helgen kanske jag kommer iväg för att köpa garn till ruta 4 och 5.  Till dess fortsätter jag på sockor och sjal.

This entry was posted in nörderier, stickning, wip and tagged , . Bookmark the permalink.

One Response to Ett lite större projekt

  1. Pingback: Brädspel med långa turer är bra att sticka till | SQUEEEE!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>