IFTTT saves the day

Typisk bild som hamnar på instagram, ravelry och tumblr

De flesta bilderna jag lägger upp på tumblr och Ravelry är bilder jag lagt upp på instagram. Alla bilder jag lägger upp på instagram lämnar inte stället men oftast är det ju något stickningsrelaterat som därför passar på tumblrn eller har något att göra med ett av mina ravelryprojekt. För att göra detta måste jag ha bilderna på min dator (instagram har i och för sig en delningsfunktion men jag gillar inte när saker postas publikt automatiskt).

I början mailade jag bilderna till mig själv eftersom latheten hindrade mig från att koppla in telefonen i datorn (och när jag väl gjorde det störde jag mig bara på filsystemet), men det var lite drygt då det ibland handlade om flera bilder och iPhonens inbyggda app ej kan skicka flera bilder på en gång. Då började jag kopiera bildernas delningslänk från instagram, pastea i anteckningar, gå till urlen på datorn och spara bilden. Klart. Lite många steg och ibland funkade inte länkarna, men ändå.

Sen designade instagram om bildvisningssidan så att jag var tvungen att gå in i källkoden för att hitta länken till bilden för att sedan kunna spara den och då kändes det lite för mycket.

Jag gick runt och störde mig på detta ett tag tills jag en dag kom på att If This, Then That borde ha lösningen. Och sure enough, nu laddas alla instagrambilder jag tar upp till min Dropboxkatalog. Oh så smidigt – att jag inte tänkte på det förut…

This entry was posted in dator/internettjafs. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>