Mångfald är ju hemskt…

Tidigare idag blev jag lite matt när jag satt jag och läste kommentarer till en artikel om random linuxdist. För det första bråkades det om GUI vs CLI och huruvida det är användarvänligt att behöva göra saker textbaserat istället för grafiskt. Sedan klagade någon på att det var så jobbigt med “mångfalden” inom Linux, dvs att det finns en hel del olika linuxdistar, och då började det bråkas om att Ubuntu minsann inte alls bara var till för nybörjare och jo och nä och DU KAN VA.

Jag vet inte, jag blir så trött på att alla ska bråka om såna här saker. En del av grejen med linux är ju lite att man kan få göra vad man vill – man kan få använda terminalen till precis allting om man vill det, men man kan också göra allt grafiskt om man känner för det.

Jag ser det här så ofta: Mac vs PC-bråket, vilken webbläsare som är bäst, vilket programmeringsspråk som är bäst osv osv i all oändlighet.

Varför ska man då hålla på med “det här är minsann det bästa” när det inte alls spelar någon roll, när det handlar om individuella preferenser? Kan inte alla bara vara snälla mot varandra?

Det finns fördelar och nackdelar med allt – alla ser på saken utifrån olika perspektiv, och världen går faktiskt inte under bara för att någon använder en dist du inte gillar.

This entry was posted in dator/internettjafs, tyckande. Bookmark the permalink.

One Response to Mångfald är ju hemskt…

  1. sakjur says:

    Sen finns det ju vim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>