Appropå böcker…

Dessa tre läste jag ut igår. Svenska Hackare lånad av @sakjur, de två andra köpte jag igår på Hallongrottan. Både Zelda och Sara Hansson kom jag i kontakt med när jag var i Östersund i somras – Sara Hansson hade bokprat och hon var intressant och därför började jag lyssna på Tankesmedjan men har inte lyckats läsa hennes serie Vi håller på med en viktig grej förrän nu. Den var så verklig på något sätt. Det finns många historier jag tycker om, men det är få jag verkligen känner igen mig i – den där jobbiga växa upp-känslan, typ fan vad jobbigt allt är trots att inget hemskt egentligen händer. Jag får samma känsla när jag ser på Freaks and Geeks.

När jag var i Östersund i somras var det Yran och jag är inte världens partymänniska så jag brukade gå hem tidigare än Linda på Yran-kvällarna, och då låg jag i Marias säng och studerade hennes bokhylla. Där hittade jag Zelda, av Lina Neidestam, och nu har jag fått läsa uppföljaren som just kom ut. Zelda är lite mer lättsam och färgglad – inte samma ångestigenkänning utan mer roligt och mycket färgstarkt. Jag gillart.

Svenska Hackare gillade jag, för även om den handlar om verklighet och fakta så är den intressant och bra skriven. Lite som Harry, a History, även om jag har mer känslomässiga band till den senare.

Böcker alltså. Jag vill läsa mer.

This entry was posted in nörderier. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>