Booksbooksbooks

Som bokälskare blir jag lite ledsen när jag ser sånt här. För det första tänker jag på att den där Zlatanboken har sålt väldigt bra och då borde det väl inte göra så mycket att själva boken, budskapet osv når ut till fler? Visst ska produktionen gå runt och så, och de som arbetat med boken ska väl få lön för mödan, men måste Bonniers vara så giriga? Jaja, money makes the world go round och så men för mig är böcker något mer, och jag vill inte att tillgången till litteratur ska vara en klassfråga.

Om jag gav ut en bok skulle jag vara glad om jag kunde leva på det i något år eller så, men jag skulle bli lycklig om jag visste att mina ord nått fram till människor och berört dem på något sätt, oavsett om det var för att de köpt boken i fysisk form, e-boksform eller lånat den – jag skulle bli ganska ledsen om mitt författarskap reducerades till en pengagrej.

Sen är det ju helt sjukt att e-böcker kostar så mycket som de gör, mer än fysiska böcker, trots att det omöjligen kan kosta mer att producera en e-bok än en vanlig. Det skulle ju vara nice om förlagen kunde modernisera sitt tänkande liiiiiite bara.

This entry was posted in dator/internettjafs, tyckande. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>