Duktig elev belönar sig själv med tantigt nöje.

Alla dagarna den här terminen har jag varit sjukt duktig och pluggat frivilligt och förebyggande (alltså inte inför prov den närmsta tiden eller något som lärarna gett i läxa) och sammanfattat det som gåtts igenom under dagens lektioner. Nu har det ju bara gått tre dagar på terminen, men jag hoppas det håller i sig. Lite kul att denna motivation kom sista terminen i trean dock…

Sista terminen. Jösses vad skönt det ska bli att slippa plugga ett tag. Jobba och fundera på vad jag vill bli, vad jag ska plugga sen. Härligt.

För att belöna mig själv när jag är såhär duktig har jag lovat mig ett Vita Huset-avsnitt om dagen. Det känns lagom, för jag vill se igenom serien (började i helgen) men det blir lätt så att jag plöjer 10 avsnitt om dagen och det blir inte hållbart om jag ska plugga.

Ett lite tantigare nöje är att sticka. Jag stickar mest ESS-sockor, men jag ska ge mig på en uppifrån och ner-kofta snart eftersom häftet jag beställde av Tant Kofta kom idag. Jag tänkte göra den med garn som jag/mamma köpte på Klippans Yllefabrik några somrar sen när vi skulle hälsa på moster Eva. Mamma köpte rött som hon redan gjort en jättefin kofta av, och jag köpte såklart grönt, i två olika nyanser.

I helgen var jag lite lat och beställde Supertanten (Elin Ek) i Hallongrottans webbutik. Egentligen vill jag åka dit för det är en sån mysig bokhandel, men de har stängt i veckan och jag ville verkligen ha Supertanten…så den kom igår och jag har redan läst halva. Jag blir så inspirerad, vill flytta hemifrån och ha ett jättetantigt hem och göra karameller.

This entry was posted in kreativitet, vardag/livet i allmänhet. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>