Veggo trouble

På ett elevråd i december klagades det på att det var vegetarisk mat till lunch dagen innan. En dag. Av alla andra köttfyllda dagar. Personen som klagade sa något i stil med att “vi måste ju faktiskt få i oss protein” och jag kände att jaha, ät en bok om näringslära för det fanns både ägg och bönsallad där och om du dessutom inte gillar vegetariskt gissar jag att du äter kött varje annan måltid och då klarar du dig nog utan kött en måltid. Dessutom har min skola överlag väldigt bra vegetarisk mat, så jag tycker egentligen ganska synd om alla kräsna stackare som inte vågar prova något nytt.

Sen klagade folk på att Östersund hade en vegetarisk dag också, och igår pratades det om köttfri måndag i Kvällsöppet. Och jag vill bara sucka.

Jag förstår att det har varit problem i Östersund då kvalitén på den vegetariska maten inte har varit bra. Det är ju synd. Men jag undrar hur bra maten med kött är om den vegetariska är så dålig? Så stort hopp kan det väl inte vara? Det krävs ju inte så himla mycket kunskap för att göra en god vegetarisk rätt.

Kan folk snälla sluta tycka att det är tvång med en köttfri dag i veckan? Vi “tvingas” äta det som serveras i skolan, oavsett om det är kött i eller inte. Och ingen klagar ju när det är pannkakor – det tycks bara vara ordet “vegetariskt” som provocerar.

This entry was posted in tyckande, vego. Bookmark the permalink.

One Response to Veggo trouble

  1. Gammew says:

    Folk skulle antagligen inte märka en “vegetarisk dag” om det inte uttryckligen var en sådan. Och att kött skulle vara bättre än något annat bara för att det är kött är bara löjligt.

    Om de hårt tränande eleverna i artikeln inte vill ha vegetariskt så kan de (har btw inte träffat en enda vegetarian som tar kosttillskott) gå till McDonalds. Det är kött där, alltså borde den maten tillfredställa alla deras träningsrelaterade krav. För att det är kött i maten är väl det enda som spelar någon roll för deras hälsa, eller?

    Och dessutom får man ju faktiskt prioritera, ska man verkligen låta miljön gå före att någon MUFare slår sitt personbästa i höjdhopp?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>