Monthly Archives: March 2013

Stickutmaning: Mars – fel färg!

Vantarna som jag nämnde igår gjorde jag som denna månads stickutmaning, som var att använda en färg en inte gillar eller stickar med så mycket. Jag gillar ju de flesta färgerna, men blått och rosa använder jag inte så ofta, så jag köpte mig ett par såna nystan garn när jag köpte knappar till Emelie-koftan. Jag tog även tillfället i akt och flerfärgsstickade ett par vantar, eftersom jag varken flerfärgsstickar eller gör vantar särskilt ofta. Det brukar inte bli så bra med flera färger som jag vill att det ska bli, men nu är jag faktiskt helnöjd!

Garnet är Svarta Fårets Ulrika och mönstret är Kamilla Svanlunds Ingela. Jag la till en resårmudd så det blev ganska långa skaft, men det gillar jag! Det gick åt nästan ett helt nystan av varje färg och jag köpte två av varje för säkerhets skull, så jag ska nog sticka ett par till syster. Det får nog vänta till hösten dock!

#68 av #100

Posted in färdigt, stickning | Tagged , , | Leave a comment

Seeegis

Idag har jag gjort: ingenting.

Eller, jag har stickat. Gjorde klart ett par vantar inatt, så här såg de ut igår eftermiddags (de ligger på blockning nu, mer om dem imorgon):

Sen  har jag börjat på något nytt. Det blev så mycket garn över från Emelie, så jag har börjat på ännu en Solution. Det pågår en KAL tills på torsdag, om jag ligger i och är lika dålig på att plugga som idag kommer jag nog hinna bli klar tills dess.

Känner mig riktigt slö alltså. Imorgon måste jag verkligen plugga, seriööööst. Det är sista dagen syster är hemma och kan hjälpa mig.

#67 av #100

Posted in stickning, vardag/livet i allmänhet | Tagged , | Leave a comment

Titta!

Alltså okej typ alla inlägg den här veckan har handlat om hur jag nääääästan är klar med koftan men nu är den klar på riktigt. Tittatittatitta.

#66 av #100

Posted in färdigt, stickning | Tagged , | Leave a comment

Nääääääääästan

Så här såg den ut imorse. Igår stickade jag klart det sista, jag maskade nog av i sömnen, så trött var jag när jag blev klar. Under morgonen idag fäste jag trådar och la den på blockning på golvet i mitt rum, där den fortfarande ligger. Imorgon bör den vara helt torr så att jag kan sy fast knappar, så att den blir färdig på riktigt.

#65 av #100

Posted in stickning, wip | Tagged , | Leave a comment

Sticka hela natten

Snartsnartsnart är jag klar med Emelie-koftan, jag har bara några knappkantsvarv kvar, plus fästning av massor av trådar och blockning såklart. Det fanns inga passande knappar hos mormor, i alla fall inte några som vi lyckades hitta ett tillräckligt antal av, så jag besökte garnaffären idag. Hittade såna knappar jag ville ha, och kan ha fått med mig lite annat också…

Nu vill jag bara att koftan ska bli klar. Jag borde egentligen sova, men jag kanske stickar lite till…

#64 av #100

Posted in stickning, wip | Tagged , | Leave a comment

Bort med alla lager nununu

Bild tagen av syster

Är så fruktansvärt trött på att behöva gå omkring i vinterjacka, dubbla sjalar, tjock mössa, dubbla strumpbyxor och dubbla sockor. För att citera unge jag mötte på byn för någon månad sen:  ”men jag VILL ha sommar NU!”

#63 av #100

Posted in vardag/livet i allmänhet | Tagged , | Leave a comment

Öppet hus-känslor

Jag var på öppet hus på KTH idag, och det känns fortfarande rätt det här med Civilingenjör och Lärare. Jag vet inte riktigt om det själva öppna huset gav mig så mycket, det mesta om utbildningen visste jag redan men det kändes bra att prata med någon som går utbildningen och kolla in campus och så. Jag känner mig bara väldigt obekväm i såna situationer, jag står och vet inte vad jag ska fråga men nu har jag ju min chans och vad ska jag säga vad ska jag säga måste ställa rätt frågor så jag inte går miste om chansen att få veta allt viktigt. Men de jag pratade med var trevliga i alla fall. Och jag är pepp.

#62 av #100

Posted in vardag/livet i allmänhet | Tagged , | Leave a comment

Gaaargh

I slutet på Matte I ska vi ha en datorlaborationskurs och informationskaoset har börjat. Först sas det att vi skulle få information innan något skulle hända på tisdag, den informationen kom i lördags. I den informationen stod det att tentan skulle ske den 9 juni, på kurssidan står det 31 maj. På kurssidan står det på ett ställe att det är tenta 9 januari, spännande. Sen står det att det är lab torsdag 22 maj, som inte kan vara det här året. Jag blir irriterad för nu har jag skrivit fel i min kalender och är förvirrad och vet inte vad som gäller.

Okej, vem bryr sig, det är inte så farligt, men datum-veckodagsförvirring irriterar mig så enormt. Godnatt.

#61 av #100

Posted in vardag/livet i allmänhet | Tagged , | Leave a comment

Sega koftstickning

Är på ärm nummer två på Emelie, blev mycket riktigt klar med den första i bilen, bortsett från avmaskningen som jag inte riktigt lyckades med i farten. Nu lääääängtar jag efter att få bli klar och blocka skiten, det är inte jätteupplyftande stickning just nu…men klar ska den bli! Jag ska kolla efter knappar hos mormor imorgon, mamma tror att det kan finnas något i hennes gömmor.

#60 av #100

Posted in stickning, wip | Tagged , | Leave a comment

Bring all the knitting

Jag ska till Skåne över helgen och det blir väldigt lätt att jag tar med mig all stickning ever för tänk om jag inte riktigt känner för att sticka på sjalen utan vill sticka på sockor istället fast nä en kofta känns nog bättre eller varför inte en filt?

Nåja, den här gången har jag lyckats hålla mig till två projekt, Vortex-sjalen och Emelie-koftan. Jag hoppas på att bli klar med Emelie under bilresan – är mer än halvvägs på ena ärmen så det är fullt möjligt. Om jag inte fastnar i någon bok förstås…

#59 av #100

Posted in stickning, vardag/livet i allmänhet | Tagged | Leave a comment