Monthly Archives: July 2012

Smartsurf

Jag är ute på vift just nu – Springsteen igår och nu vanliga släktrundan i Skåne. Under dessa semestrar är det ganska nice att ha sin lilla smartphone som underhållning under långa motorvägssträckor men även för att hitta information, till exempel var närmsta Subway i Göteborg finns, eller var SIA Glass har sin fabriksförsäljning.

Detta kan dock vara en källa för irritation – på Subways hemsida var det oerhört svårt att scrolla i restauranglistan, Panduro ville inte visa mamma karta, blogginläggen på Britta Perssons hemsida blev helt suddiga när jag ville kolla närmare på sidan (det verkar vara någon jobbig frame-historia), och jag ska nog inte tala om alla affärer som inte har sina öppetider på förstasidan (högst upp! högst upp, snälla, inte i någon jävla footer, det ska vara TYDLIGT).

Jag blir bara så trött. Just butiker och restauranger känns som något många kollar upp på mobilen när man är ute på stan/landet och det känns som att det kunde vara värt att göra det liiiiiiiiiiiiite mer användarvänligt.

Posted in dator/internettjafs, vardag/livet i allmänhet | Leave a comment

iFåååån

Idag har jag uppdaterat min iPhone. Det är det enda jag gjort – allt annat har varit i relation till detta, som att jag satt och såg på Gilmore Girls och stickade när jag väntade. Eller jag har lagat mat också. Men ändå. Suck.

Allt är inte Apples fel i och för sig, jag blev tvungen att kopiera lite filer från datorn jag använde (som är min gamla och den enda i min ägo som har Windows) för att få plats med backup osv. Sen funkade inte synkningen som skulle göra att alla filer och appar var som vanligt och det var ju lite frustrerande. Sen funkade det. Lång tid tog det i alla fall.

Men förhoppningsvis ska jag inte behöva göra detta igen eftersom modernare iOS kan uppdateras på telefonen och inte behöver kopplas till datorn, och jag kanske lyckas skaffa en ny telefon snart ändå – något jag kan tänka mig att köpa när jag får jobb. Problemet är bara att jag inte vet vad jag ska köpa för telefon i så fall. Jag tror inte det blir mer Apple, och jag vet inte om jag vill ha Android. Menmen, jag får väl se.

Posted in dator/internettjafs, vardag/livet i allmänhet | 1 Comment

IFTTT saves the day

Typisk bild som hamnar på instagram, ravelry och tumblr

De flesta bilderna jag lägger upp på tumblr och Ravelry är bilder jag lagt upp på instagram. Alla bilder jag lägger upp på instagram lämnar inte stället men oftast är det ju något stickningsrelaterat som därför passar på tumblrn eller har något att göra med ett av mina ravelryprojekt. För att göra detta måste jag ha bilderna på min dator (instagram har i och för sig en delningsfunktion men jag gillar inte när saker postas publikt automatiskt).

I början mailade jag bilderna till mig själv eftersom latheten hindrade mig från att koppla in telefonen i datorn (och när jag väl gjorde det störde jag mig bara på filsystemet), men det var lite drygt då det ibland handlade om flera bilder och iPhonens inbyggda app ej kan skicka flera bilder på en gång. Då började jag kopiera bildernas delningslänk från instagram, pastea i anteckningar, gå till urlen på datorn och spara bilden. Klart. Lite många steg och ibland funkade inte länkarna, men ändå.

Sen designade instagram om bildvisningssidan så att jag var tvungen att gå in i källkoden för att hitta länken till bilden för att sedan kunna spara den och då kändes det lite för mycket.

Jag gick runt och störde mig på detta ett tag tills jag en dag kom på att If This, Then That borde ha lösningen. Och sure enough, nu laddas alla instagrambilder jag tar upp till min Dropboxkatalog. Oh så smidigt – att jag inte tänkte på det förut…

Posted in dator/internettjafs | Leave a comment

Alltså nä

Var söndagsopepp och läste bloggar, ville blogga själv, skrev på ett påbörjat inlägg om mig och kod som får vänta eftersom det blev kaosigt och kräver en piggare hjärna. Störde mig på wordpress, ville ha något annat men verkar inte ha så mycket val och får väl nöja mig, menmen.  Annars lägger jag upp bilder på saker jag stickar på tumblr, och försöker koda på diverse saker. Delar kanske med mig snart.

Posted in vardag/livet i allmänhet | Leave a comment