Monthly Archives: October 2011

Veckans skapelse

Jag började på denna i måndags efter fysikprovet när jag satt med Angelika i kafeterian (kaffe!) och verkligen inte ville älta provet. Naturligtvis var lösningen att sticka istället.

Jag hade med mig det mörkgröna och det ljuslila garnet och var lite osäker på vilken färg jag skulle använda, men bestämde mig till slut för att använda typ alla färger ever ungefär. Blir jättenöjd! Älskar färger, älskar symmetri.

Posted in kreativitet | Leave a comment

Kraft…kring en ledare…induktion

Nämen godmorgon. Idag har jag fysikprov. Det har jag sett fram emot sen aldrig. Tihi. Egentligen gillar jag den här delen av fysiken för jag förstår det typ utan att behöva bli arg på pappa när han försöker förklara, men jag hatar prov.

Men det blir väl bra ändå. Jag har min formelsamling. Jag har fått te. Jag kommer få kaffe efter (hoppas jag hinner). Jag har något fint att tänka på när jag inte kan något utan bara sitter och stör mig på den dåliga luften i skrivsalen.

Fast det måste ju se rätt roligt ut för skrivvakterna när alla sitter och använder högerhandsregeln haha!

Posted in vardag/livet i allmänhet | Leave a comment

Stickat: Höstens halsduk

Vad är detta då? Jo, höstens halsduk, stickat i gult Eskimogarn (det bästa garnet evarr) i ett roligt mönster som kallas isländsk soluppgång. Jag stickade som på videon och sen ökade jag två maskor i varje sida vartannat varv, så att det blev en triangel. Först såg det ut som om den skulle bli jätteavlång eftersom jag stickade på en ganska kort rundsticka men den blev ganska lagom sen när jag maskade av. Jag köpte åtta nystan (på 50 gram) om jag minns rätt och använde upp alla förutom en bit på sista som jag sparade.

Den är jättegosig! Jag gillar snutten som hänger ner, den kan antingen stoppas in under resten av halsduken eller värma magen.

Posted in kreativitet | Leave a comment