Monthly Archives: August 2011

Envis som en gammal get and damn proud of it.

Jag är en kvinna med principer. Jag är feminist, nykterist, vegetarian och no poo:are. Jag använder alltså inte schampoo utan bikarbonat till att tvätta mitt hår, jag äter inte djur, jag dricker inte alkohol och jag hatar män. Eller okej, det sista var ett skämt.

Jag tänker inte hålla på och prata om mina anledningar till dessa val, men ibland måste jag ju det. Folk ifrågasätter detta hela tiden. De undrar varför, varför, varför, talar högt om att vegetarianer minsann har sämre tänder för att de äter godis istället för kött och att det inte går att ha kul utan sprit, att jag kommer falla för grupptrycket.

Det roliga är att ju mer folk ifrågasätter, desto mer motiveras jag till att fortsätta. När folk tror att jag inte kan klara det säger jag joho och så gör jag det.

20110823-185453.jpg

Stubborn since 1993.

PS. När jag skrev detta tänkte jag att jag var för självgod eller något och kände att jag borde säga något om att det kanske inte är så bra eller något men fuck that, min envishet är något jag gillar med mig själv och det tänker jag inte be om ursäkt för.

Posted in tyckande | 3 Comments

Rainbow socks

Senaste stickningarna, bortsett från denna kofta.

Jag älskar att sticka sockor, speciellt när jag inte gör dem i par (Dobby style), och jag älskar regnbågar. Jag och Linda pratade om att göra en regnbågskollektion till vårt socksäljarprojekt (håll utkik i höst!), så när jag kom hem från Östersund åkte jag och köpte garn och ovan syns de två första jag gjort i regnbågstemat.

Min familj har lite av en tradition att sticka till folk som får barn, men jag har aldrig fått chansen eftersom jag inte hänger med så många i bli föräldrar-åldern, men i juni kom Tilde och därmed koftan. Jag ångrar nu att jag inte tog kort på processen då jag gjorde hela kroppsstycket i en del istället för tre och höll på med uppdelningar och sticka med två ändar av samma garn…men det hade i och för sig kanske inte varit så himla kul att se för någon annan än mig, om det inte finns några fellow sticknördar här. Hej i så fall.

Det är i alla fall himla tacksamt att sticka till barn eftersom de är små vilket gör att det går snabbt att sticka till dem, och när saker går snabbt att sticka är det lättare för mig att vara motiverad till att sticka klart. Jag hatar när saker tar lång tid att göra. Just nu håller jag på med en tröja till mig själv och jag är nästan klar med “kroppen” men överväger att repa upp skiten eftersom jag inte alls har lust längre. Men jag får se.

Posted in stickning | 2 Comments

Internetgalning

Idag har vi haft internetproblem in tha house of Lövkvist. Inte kul. Jag klarar verkligen inte av det. Först trodde jag att det bara var Wilows Ubuntu 11.04 som var taskigt och inte gillade wifi, då aprilversioner tycker att det är jättekul att inte stödja trådlöst internet ordentligt.

Denna teori stöddes av att Zemeckis (stationära datorn) inte hade så mycket problem med sin trådade uppkoppling. Men sen blev det jäääääääääättejobbigt och ingenting funkade alls och jag blev sur och arg och skällde på pappa när han inte fattade att han måste göra något åt detta hemska problem (jag kan ha varit lite hungrig också).

Meeen, såklart efter lite omstart av modem och sånt funkar det och jag är lugn igen. Men det fick mig att tänka tillbaka på tiden innan det fanns bredband i detta hushåll. Ty innan våren 2008 levde jag med en jäääääättesegt dial-upinternet. The sound still haunts me. Men det var kul på FriskoLANet i våras när en utslagsfråga i Datorklubbens tävling var att låta som ett sånt modem. Barnen hade ingen aning.

Posted in dator/internettjafs, vardag/livet i allmänhet | Leave a comment

En rubrik

Den där nya datorn används ju givetvis också. Eller, sen igår används den, ty jag har fått gå lite omvägar när det gäller hårddisk till lilla Willow (som datorn alltså heter). Jag köpte en SSD för att ha istället för hårddisken som satt i men den var för tjock och sen köpte jag en annan som inte skulle vara för tjock men som hade en ram på sig för att den skulle verka lika tjock som alla andra eftersom det är normen att vara 9 millimeter tjock i hårddiskvärlden.

Men igår fick jag lite skruvar förkortade så nu är allt väl. Mumin upp.

Posted in dator/internettjafs | Leave a comment

That’d make me crazy

Jag tyckte det var jävligt nice att gå från att gå i skolan till att jobba, men det här med att gå från sommarlov till jobb var inte lika lätt. Så jag är lite trött och lite seg och kanske lite galen.

Förresten så har jag köpt en ny dator. Eller, en till kanske jag ska säga. Som jag ska ha on the go, medan min älskade stationära mest chillar hemma och ibland i Tullinge Gymnasiums matsal.

En liten Lenovo ThinkPad E325. Tretton tum, alldeles lagom tycker jag. Min gamla lappy är alldeles för tung och ger mig ryggproblem medan den här är lätt men samtidigt tillräckligt stor för att jag inte ska avlida av frustration på grund av ett minimalt tangentbord eller så.

Konsekvensen av detta köp är naturligtvis att jag virkar massa mormorsrutor och ser på Gilmore Girls.

Ni kan ju gissa varför. Vinnaren kan få en mormorsruta i valfri färg (om hen vill ha en alltså).

Posted in dator/internettjafs, vardag/livet i allmänhet | 1 Comment

En logisk åsikt

I Östersund satt vi en dag och åt glass när någon snubbe Linda kände satt bredvid oss och kommenterade att Linda hade orakade ben. Han sa att han tyckte att det var äckligt. Tilläggas bör att han själv hade ganska tydligt håriga ben.

…ok.

Posted in feminism/genus | 1 Comment