Category Archives: nörderier

Wrock and Love <3

Åh fina Wrock and Love fina band och fina arrangörer så himla värt nu ska jag bara hetsplugga inför tenta brb.

Posted in musik, nörderier, vardag/livet i allmänhet | Tagged | Leave a comment

Integrallotteriet och trianglar

Idag har jag avklarat terminens sista etenta och det gick så jävla bra, mycket bättre än förväntat (jag trodde att jag skulle få godkänt om jag hade tur i uppgiftslotteriet). Jag trodde inte mina ögon när jag knappade in svaret på den enda uppgiften jag hade kvar, som jag egentligen inte behövde klara, och så var det rätt. Fantastiskt.

Sen har jag jobbat som skrivvärd och då sitter jag och klottrar trianglar på rutade papper. Jag brukar försöka göra Sierpinskis triangel, och det tar alltid tio försök innan jag kommer på hur jag ska göra för att det ska bli rätt utan att gå baklänges. Sen sitter jag och tänker på hur jag ska sticka en Sierpinskisjal. Jag har tänkt på det sen i julas, men har inte riktigt kommit till det än. I vår kanske, om nu våren kommer.

Jag satt även och studerade Pascals triangel, och tänkte på hur den skule kunna stickas. Tänker på hur de olika talen skulle kunna markeras. Mycket intressant, hoppas på att kunna prova lite idéer snarast!

#57 av #100

Posted in nörderier, stickning, vardag/livet i allmänhet | Tagged , | Leave a comment

Ett lite större projekt

Jag vet inte riktigt hur det gick till, men i slutet av 2012 hade jag bestämt att jag skulle sticka en filt. Inte vilken filt som helst, utan en Fibonaccifilt. Jag tror att jag kan ha blivit lite inspirerad av Vi Hart.

Filten ska alltså bli en fibonaccispiral som använder 7 fibonaccital, de sju första om en bortser från nollan. Alltså: 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13. 1 = en ruta på 10×10 centimeter, vilket gör att filten kommer bli 130×210 cm (perfekt som överkast på min säng!). Så här:

Klicka för större bild!

Jag köpte lite garn till detta i måndags. Jag hittade ett garn som fanns i sju färger jag ville ha, skrev upp allas färgkod och valde vilken ordning jag ville ha så att jag kunde köpa de tre första färgerna som behövdes, eftersom jag inte visste hur mycket garn som skulle gå åt till en ruta. De första rutorna gick snabbt:

Men det kommer ju inte gå så snabbt sen…sista rutan, som är 130×130 centimeter – mer än halva filten – kommer vara 312 maskor bred och 416 varv hög, vilket jag gissar kommer ta en stund. Och portabelt kommer det inte vara!

Men än så länge är jag pepp! I helgen kanske jag kommer iväg för att köpa garn till ruta 4 och 5.  Till dess fortsätter jag på sockor och sjal.

Posted in nörderier, stickning, wip | Tagged , | 1 Comment

Programmering + stickning = sant

Jag stickar massor som bekant, och ikväll satt pappa och kollade lite på beskrivningen till Beatnik, och han frågade vad lite saker betydde och hur man läste beskrivningen. I början är det massa förklaringar på förkortningar, sen finns det ett separat diagram och efter det  själva beskrivningen. Pappa förstod inte riktigt hur de hängde ihop och till slut förklarade jag det med att det första var funktioner som anropades i diagrammet, som i sin tur loopades i main-funktionen…

Annars är jag ganska glad över att det finns andra som tänkt på att det skulle vara fint med ett stickbeskrivningspaket till LaTeX.

Posted in dator/internettjafs, nörderier, stickning | Leave a comment

#ggm12

Den enda bilden jag tog under helgen...

Jag har haft en sjukt kul helg! Så inspirerande och peppande! Det var, som förväntat, lite läskigt i början och jag kände ingen men det gick över. Träffade massor med intressanta tjejer som jag hoppas på att få träffa igen.

Jag lyssnade på @pernillan, som jag tror jag hört förut på ett FOSS sthlm-möte, om öppen data för en bättre värld i biståndsprojekt, @ebbakier om coola saker man kan göra med rymdteknologi, Caroline Dahl om visualisering av proteiner med hjälp av programmering (sjukt koolt), @greenemilymay om hur datorer faktiskt fungerar på ett roligt sätt (“it’s important to know that computers are not magic”), @ellensundh om ljudet av fotboll, och mycket mer.

Himla kul helt enkelt. Tackar @heidiharman, @copylinda och @metsis för fantastiskt arrangemang –  längtar till nästa! Längtar efter att få komma igång – imorgon är det en vecka tills jag tar studenten, då jävlar ska jag geeka loss! Men eftersom betygen sätts på onsdag och jag inte har jättemycket att göra tjuvstartar jag med att tänka över hur jag vill att min blogg och squeeee.se ska se ut. Pepp!

Posted in nörderier | Leave a comment

Att se fram emot

Ja, om ett prov, två labbrapporter, en projektarbetesrapport och en religionsuppgift (SISTA GREJERNA I GYMNASIET. SISTA) kommer jag få en helg med massa fellow geek girls vilket känns himla kul. Och nervöst, hej socially awkward unge. Jag funderade på att gå förra året men kom inte iväg (typiskt mig) men denna gång var det gratis för gymnasietjejer, så då kunde jag ju bara inte tacka nej. Så om en vecka har jag förhoppningsvis massor att blogga om. Jag kommer naturligtvis twittra och instagramma också!

Posted in nörderier, vardag/livet i allmänhet | Leave a comment

Appropå böcker…

Dessa tre läste jag ut igår. Svenska Hackare lånad av @sakjur, de två andra köpte jag igår på Hallongrottan. Både Zelda och Sara Hansson kom jag i kontakt med när jag var i Östersund i somras – Sara Hansson hade bokprat och hon var intressant och därför började jag lyssna på Tankesmedjan men har inte lyckats läsa hennes serie Vi håller på med en viktig grej förrän nu. Den var så verklig på något sätt. Det finns många historier jag tycker om, men det är få jag verkligen känner igen mig i – den där jobbiga växa upp-känslan, typ fan vad jobbigt allt är trots att inget hemskt egentligen händer. Jag får samma känsla när jag ser på Freaks and Geeks.

När jag var i Östersund i somras var det Yran och jag är inte världens partymänniska så jag brukade gå hem tidigare än Linda på Yran-kvällarna, och då låg jag i Marias säng och studerade hennes bokhylla. Där hittade jag Zelda, av Lina Neidestam, och nu har jag fått läsa uppföljaren som just kom ut. Zelda är lite mer lättsam och färgglad – inte samma ångestigenkänning utan mer roligt och mycket färgstarkt. Jag gillart.

Svenska Hackare gillade jag, för även om den handlar om verklighet och fakta så är den intressant och bra skriven. Lite som Harry, a History, även om jag har mer känslomässiga band till den senare.

Böcker alltså. Jag vill läsa mer.

Posted in nörderier | Leave a comment

Harry Harry Harry

Dagens sysselsättning: Läsa Harry och lyssna på filmsoundtrack.

Jag fick sådan lust att läsa om alla böcker. Så nu har jag börjat.

Inatt såg jag den allra sista Harry Potter-filmen. Den var så himla bra (Hanna har bloggat om filmen och det är ungefär precis det jag tycker), mycket bättre än jag hade kunnat föreställa mig. Jag hade i och för sig inga förväntningar och hade inte sett några trailers eller något annat som hade med filmen att göra, så allt var nytt och fint.

Alla var så fint utklädda och det var så mysigt och på nattbussen satt jag och pratade med Siri hela vägen hem (Matilda och Zackrid var med en stund också) och det var så mysigt att det var ljust när jag kom hem och att tidningen hade kommit och att de hade skrivit om finaste Harry Potter.

Allt är väl <3

Posted in nörderier | Leave a comment