Category Archives: garn

Bytespaket

Jag är med i en bytesgrupp på Ravelry där vi skickar garnpaket efter ett tema och några regler (typ värde på sakerna, ungefärligt innehåll osv så det ska bli någorlunda rättvist) till någon i gruppen som anmält sig till bytet och sen skickar någon till en så att alla får något. Nu i mars hade vi tema vårgrönt och idag damp det här ned hos posten och jag hade tur att hinna till postombudet precis innan det stängde.

Det är så mysigt med paket, även om det är lite jobbigt att skicka till folk en inte känner, en gör ju sitt bästa för att fixa något de gillar men det är ju svårt att veta!

#56 av #100

Posted in garn, stickning, vardag/livet i allmänhet | Tagged , | Leave a comment

Gör upp planer

Ibland på söndagsmorgnar när jag inte riktigt vill börja med alla måsten än sitter jag på Ravelry och funderar ut vad jag ska sticka. Jag struntar i att jag har minst tio planer redan och sitter där och funderar över mönster, vad jag ska sticka med ett visst garn, kollar på andras projekt, stör mig över att de inet skrivit exakt hur mycket garn som gått åt till deras projekt, osv…

Den här söndagen har jag funderat över vad jag ska sticka med mitt garn från Easyknits som jag köpte i höstas.

Det är jättemjukt och gosigt och jag köpte två för att kunna göra något lite större av det. Problemet är att det är variegated/melerat, alltså flerfärgat på ett sätt som inte riktigt går att förutspå hur det blir uppstickat. En färg kan samla sig på ett ställe (pooling) och strukturmönster försvinner oftast för att färgerna tar över, så jag brukar tänka lite extra över vad jag väljer att sticka med garn som är färgat så.

Jag har kollat runt lite på mönster, funderat på sockor men varit tveksam eftersom det skulle kännas onödigt att inte utnyttja att jag köpte två härvor liksom.

Men idag kom jag på det! Förra sommaren ville jag sticka Vortex shawl, men jag hade inte riktigt något garn som passade, i alla fall inget jag hade tillräckligt av, och jag stickade massa annat istället. Jag tror att det här garnet borde passa perfekt! I och med att den börjar i mitten och ökar känns det som att det inte kommer bli så mycket pooling, och det är mest slätstickning så det blir inte något snyggt mönster som kommer i skymundan av färgerna. Två härvor fingering weight bör räcka till en vettig storlek, och om jag tycker att det är för lite kan jag nog köpa garn i passande färg till kanten helt enkelt. Jag tror jag kör på det! När jag blivit klar med andra saker, såklart…

#33 av #100

Posted in garn, stickning | Tagged , , | Leave a comment

Kanske råkade köpa lite garn…

Alltså. Förra veckan fick jag lön och jag har besökt tre garnaffärer sen dess. Farligt. Jag måste dessutom tillbaka till en av dem snarast eftersom garnet jag beställde till Fibonaccifilten har kommit. Sen får det bannemej bli köpstopp ett tag, jag har helt plötsligt massor av planerade projekt och det borde räcka en ganska lång tid framöver.

Igår var jag i alla fall på Litet Nystan och fick bland annat med mig två härvor Malabrigo Sock:

Jag har stickat med det garnet förut (två sjalar – en Ashton och en Afternoon Tea, resterna blev sockor) och tänkte att dessa tillsammans med vitt sockgarn jag redan har kunde bli en Color Affection. Jag har stickat en sån tidigare, men i Malabrigo Lace (tunnare) och tror att den skulle bli superfin i den här färgkombon också! Lite större också. Detta är dessutom ett lätt mönster med maaaaassor av rätstickning, som kan vara segt men passar utmärkt att ha med sig på tåget och så, vilket är något jag saknat de senaste veckorna. Är på sista varven på min Solution nu och det kräver fokus ska ni veta…

#11 av #100

Posted in garn, stickning | Tagged | Leave a comment