Category Archives: wip

Gigantisk

Förut såg den ut så här:

Sen växte den till sig:

Den är så himla stor nu, jag kan inte ta med mig den någonstans och just nu stickar jag bara på den i sängen.

Jag får se hur stor den blir. Jag tror att som sjal kommer den kännas mindre än vad den faktiskt är när en försöker ha den på sig, så ju större radie desto bättre, så jag stickar tills garnet tar slut i alla fall. Undrar bara hur mycket garn avmaskningen kommer kräva, det skulle ju vara surt om garnet tog slut mitt i. Men det blir nog bra!

Posted in stickning, wip | Tagged | Leave a comment

Hallå där

Okej, jag snubblade på sista veckan i #blogg100, men det hade ändå bara blivit “åhnäj, tentastress”-inlägg av det. Nu har jag i alla fall haft den förbannade tentan, så jag är tillbaka. Eller nja, jag har ju två tentor kvar, men nu har bördan lättat lite.

Det har kroppen tagit fasta på, för när jag vaknade igår och skulle åka och tenta hade jag ont i halsen, och under tentan kände jag mig lite sådär på väg att bil sjuk-tung i huvudet, och på kvällen däckade jag nästan vid 10 (det brukar jag inte göra på vardagar trots att jag gått upp kvart över 5, så det var inte helt rimligt). Så idag var så här:

Suttit i sängen och stickat hela dagen, typ. Mått lite upp och ner, förhoppningsvis kan jag åka till skolan imorgon i alla fall.

Det jag stickar på är Skew-sockorna, de har inte fått så mycket fokus den senaste tiden men i fredags gjorde jag klart första sockan och jag har kommit ganska långt på den andra nu.

Och medan jag skrev det här lyckades jag på något sätt rycka ur ena stickan så att jag tappade massa maskor :)) det går bra nu.

Posted in stickning, vardag/livet i allmänhet, wip | Tagged | Leave a comment

Synd att stickning inte hjälper mot tentaångest.

Fick sitta ute i solen och sticka lite idag, det var trevligt. Nu är det över 200 maskor på filten, och det går lite lagom segt sådär. Jag stickar den med två rundstickor, jag började med ett par KnitPro och ett par vanliga som jag hittade i mammas lådor. De vanliga blev dock för korta så jag fick låna ett par KnitPro av mamma istället, plus en lång kabel så att alla maskorna ska få plats.

Det har varit skönt att få stickat lite, men jag känner mig ändå dålig som inte pluggat så mycket som jag borde ha gjort. Fan.

#88 av #100

Posted in stickning, wip | Tagged , | Leave a comment

Mycket ordentligt.

Jag började på en liten filt idag, den kommer att ha många ränder och många trådar att fästa (en råds att klippa av garnet mellan ränderna) så jag fäste alla trådar hittills nu, och tänker försöka fästa efter varje färgbyte. Astråkigt, men då slipper jag drösen att fästa i slutet i alla fall.

Vet inte riktigt vad som fick mig att göra det, det känns ju överdrivet ordentligt. Tror att jag kompenserar för att jag har pluggat så dåligt idag. Några duktighetspoäng måste jag ju få.

#87 av #100

Posted in stickning, wip | Tagged , | Leave a comment

Skew igen

Var och pysslade idag och fick i alla fall lite stickat, även om en del av tiden gick till att få mattehjälp. Så här långt har jag kommit:

#83 av #100

Posted in stickning, wip | Tagged , | Leave a comment

Tror jag hinner

I söndags

Har hunnit till andra diagrammet på min gröna Solution. Nu är varven lååånga, men jag tror att jag kommer hinna, speciellt då KALen slutar på söndag och inte idag som jag trodde. Idag hann jag till och med sticka massor under föreläsningen, för det repeterades under första halvan och jag orkade inte anteckna det som jag redan antecknat två gånger innan.

#72 av #100

Posted in stickning, vardag/livet i allmänhet, wip | Tagged , | Leave a comment

Nääääääääästan

Så här såg den ut imorse. Igår stickade jag klart det sista, jag maskade nog av i sömnen, så trött var jag när jag blev klar. Under morgonen idag fäste jag trådar och la den på blockning på golvet i mitt rum, där den fortfarande ligger. Imorgon bör den vara helt torr så att jag kan sy fast knappar, så att den blir färdig på riktigt.

#65 av #100

Posted in stickning, wip | Tagged , | Leave a comment

Sticka hela natten

Snartsnartsnart är jag klar med Emelie-koftan, jag har bara några knappkantsvarv kvar, plus fästning av massor av trådar och blockning såklart. Det fanns inga passande knappar hos mormor, i alla fall inte några som vi lyckades hitta ett tillräckligt antal av, så jag besökte garnaffären idag. Hittade såna knappar jag ville ha, och kan ha fått med mig lite annat också…

Nu vill jag bara att koftan ska bli klar. Jag borde egentligen sova, men jag kanske stickar lite till…

#64 av #100

Posted in stickning, wip | Tagged , | Leave a comment

Sega koftstickning

Är på ärm nummer två på Emelie, blev mycket riktigt klar med den första i bilen, bortsett från avmaskningen som jag inte riktigt lyckades med i farten. Nu lääääängtar jag efter att få bli klar och blocka skiten, det är inte jätteupplyftande stickning just nu…men klar ska den bli! Jag ska kolla efter knappar hos mormor imorgon, mamma tror att det kan finnas något i hennes gömmor.

#60 av #100

Posted in stickning, wip | Tagged , | Leave a comment

Början på kofta

Nu har jag börjat på Emelie-koftan! I fredags stickade jag provlappar, jag skulle kolla om jag skulle använda stickor 3.0 eller 3.5 mm. Den rekommenderade storleken var 3.25 men jag har inte såna och 3.5 dög bra ändå.

Jag gör den korta versionen, så det går snabbt med minskningar för midja direkt. Mönstret är inte särskilt komplicerat, det är ju slätstickning bortsett från 19 maskor mönsterstickning i var sida. Lagom tycker jag, och mönstret är bara över 6 varv så det blir lätt “bara en omgång till”-känsla, vilket gör att det går fort att sticka, även om det kan ta från sovtid…

#47 av #100

Posted in stickning, wip | Tagged , | Leave a comment