Category Archives: färdigt

Färdigt och provlappstankar

De blev färdiga igår! Nu vet jag inte riktigt vad jag ska sticka på. Behöver något litet som jag kan ta med till Växjö också.

På stickis idag kollade jag lite i Bonniers Stora Bok om Stickning (tror jag det var) och pratade med Martin om att göra provlappar på olika mönster som de visar i boken. Martin hade bara stickat och repat upp men jag funderar på att börja göra provlappar med olika tekniker i ungefär samma sorts garn, och sen sy ihop till en filt eller något. Det känns ju som en perfekt grej att sticka på när en inte riktigt har lust med något annat eller behöver pausa från ett stort projekt, ha något att ta med utan att börja på något nytt liksom.

Posted in färdigt, stickning | Tagged | Leave a comment

I sista stund.

Ja, jag stickade massor idag istället för att plugga.

#75 av #100

Posted in färdigt, stickning | Tagged , | Leave a comment

Stickutmaning: Mars – fel färg!

Vantarna som jag nämnde igår gjorde jag som denna månads stickutmaning, som var att använda en färg en inte gillar eller stickar med så mycket. Jag gillar ju de flesta färgerna, men blått och rosa använder jag inte så ofta, så jag köpte mig ett par såna nystan garn när jag köpte knappar till Emelie-koftan. Jag tog även tillfället i akt och flerfärgsstickade ett par vantar, eftersom jag varken flerfärgsstickar eller gör vantar särskilt ofta. Det brukar inte bli så bra med flera färger som jag vill att det ska bli, men nu är jag faktiskt helnöjd!

Garnet är Svarta Fårets Ulrika och mönstret är Kamilla Svanlunds Ingela. Jag la till en resårmudd så det blev ganska långa skaft, men det gillar jag! Det gick åt nästan ett helt nystan av varje färg och jag köpte två av varje för säkerhets skull, så jag ska nog sticka ett par till syster. Det får nog vänta till hösten dock!

#68 av #100

Posted in färdigt, stickning | Tagged , , | Leave a comment

Titta!

Alltså okej typ alla inlägg den här veckan har handlat om hur jag nääääästan är klar med koftan men nu är den klar på riktigt. Tittatittatitta.

#66 av #100

Posted in färdigt, stickning | Tagged , | Leave a comment

Färdiiiig

 

Blockad och klar på riktigt! Jag kan ha börjat på en till…

#25 av #100

Posted in färdigt, stickning | Tagged , | Leave a comment

På blockning

Maskade av imorse när jag såg om gårkvällens film för att jag tyckte om den så mycket. Nu har den tagit över halva mitt golv medan den ligger och torkar. Är rätt nöjd ändå, blev klar på nästan precis en vecka!

#19 av #100

Posted in färdigt, stickning | Tagged , | Leave a comment

Färdig!

Jag kämpade hårt den här helgen med att bli klar med min tredje Solution. Jag ville ha något nytt på stickorna som krävde lite mindre tankeverksamhet, men jag ville inte riskera att den här skulle hamna i UFO-träsket. Så den fick bli klar.

Trådarna är inte fästa och den är förstås inte blockad än (det får nog vänta till nästa helg), men färdigstickad är den i alla fall. Det blev lite kris i slutet på avmaskningen, den gula tog slut så jag använde den sista stumpen lila som sen också tog slut så det blev grönt de sista maskorna. Egentligen hade det varit bäst att göra hela avmaskningen grön, men det tog åtminstone 40 minuter att maska av så det tänker jag fan inte repa upp. It’s a design feature!

#12 av #100

Posted in färdigt, stickning | Tagged , | Leave a comment

Lite återbruk

Kamilla har en stickutmaning under 2013, som går ut på att utmana sig själv stickmässigt helt enkelt. Det är en ny utmaning varje månad och den första, för januari då, var att göra något nytt av något gammalt. Jag segade lite med att komma igång och visste inte vad jag skulle göra riktigt, men i onsdags klippte jag sönder några tröjor till “garn”.

Med dessa och ett par stickor (5.5mm) stickade jag en randig rektangel:

Som jag sedan sydde ihop med sig själv och ett blixtlås.

Det blev en necessär på ungefär 15x18cm som jag tänkte ha småsaker i för att hålla reda på i ryggsäcken. Mycket billigt dessutom, blixtlåset köpte jag på Syfestivalen för väldigt lite pengar, och tröjorna skulle ändå slängas bort efter en del användning. Det enda jobbiga var att klippa sönder tröjorna eftersom jag hatar att klippa tyg (jag får ont i händerna). Men jag är nöjd och kan tänka mig att göra något liknande igen!

Februaris utmaning handlar om sockor, och någon tipsade om Double Heelix, som verkar som ett sjukt spännande sätt att sticka sockor på, så det blir nog nästa grej på stickorna.

#10 av #100

Posted in färdigt, kreativitet, stickning | Tagged , | 1 Comment

Färdigt sen och börjat på sen sist + #blogg100

Det har gått lite mer än en vecka sen sist jag bloggade och jag har hunnit bli klar med sockorna som nämndes…

…börjat på en ny sjal, en randig Solution…

…och spunnit 20 gram merinoull till ungefär 65 meter garn:

Det mesta av detta skedde innan början på denna vecka – jag har bara hunnit några varv på sjalen sen helgen eftersom jag började på universitetet i måndags och jobbade både måndag och tisdag kväll. Idag var jag ledig och har stickat lite i alla fall, men jag har mest pluggat faktiskt.

Euklides algoritm, jag räknar till slut rätt

Det är roligt, men mycket jobb, så jag måste acceptera att det inte kommer bli så många FOs den närmaste tiden. Menmen.

Kanske är det lite farligt att åta sig något som gäller 100 dagar framåt på en ledig dag, men jag tror minsann jag har bestämt mig för att vara med i #blogg100-utmaningen. 100 blogginlägg på 100 dagar, detta är det första. Det blir mycket matte men förhoppningsvis lika delar stickning. Nu kör vi!

#1 av #100

Posted in färdigt, stickning, vardag/livet i allmänhet, wip | Tagged , , , , | Leave a comment

Instickad kalender

Jag ville piffa upp min nya kalender inför 2013 och bestämde mig för att sticka in den. Jag tycker mig minnas att någon annan hade nämnt på sin blogg att hen skulle göra samma sak men jag kommer inte ihåg vem. Jag fick för mig att det var Kamilla, men jag har inte kommit fram till att det inlägget finns någon annanstans än i mitt huvud än, trots letande.

Så här blev det i alla fall:

Det var inte jättekul stickning direkt – jag la upp 50 maskor och stickade slätstickning, 2 varv per färg i 74 varv, och sen gjorde jag en till. Den ena broderade jag året på. Jag sydde fast dem i ringbindningen och vek över “resterna” som jag sydde ihop på insidan. Sen krullade sig kanterna eftersom det var slätstickning så jag fick spänna upp dem på insidan, jag ville inte att det skulle bli ett tjockt lager liksom. Det blev inte jättesnyggt på insidan men det skulle kunna fungera som ett litet fack, och jag är nöjd!

Appropå det nya året har både the Knit Girllls och Just One More Row (två podcasts jag tittar/lyssnar på) pratat om mål för det nya året. Jag är inte så mycket för nyårslöften, men lite mål för stickningslivet kan jag ju ha. Mina mål följer:

  • Spinna mera garn, och spinna garn jag kan sticka med. Jag har gjort min egen lilla slända som inte är jättebra, så jag hoppas att jag kan skaffa en bättre, eller kanske till och med en spinnrock om jag springer på en på loppis eller liknande. Drömmen är att åka till Den Gamla Skolan, prova ut en spinnrock och ta med mig den hem, men det får nog vänta.
  • Designa! Jag har flera idéer men det ska teststickas och fås ner på papper. Jag kanske ska sätta målet till att få ut de 3 idéer jag har som mönster på Ravelry, så är jag igång i alla fall.

Sen måste nog ett mål vara att sticka lite mindre, vilket inte känns jättekul. 2012 var ett väldigt produktivt år på stickfronten eftersom jag var arbetslös halva året, men den här våren ska jag plugga matte och då bör jag prioritera det över stickningen. Jag tror att det mest kommer bli små projekt, sockor och liknande, som jag kan sticka på under resorna in till universitetet. Jag har morgonföreläsningar så det blir nog inte så mycket komplicerade saker, det kan inte min morgontrötta hjärna hantera…

Posted in färdigt, kreativitet, stickning | Leave a comment