Category Archives: musik

Wrock and Love <3

Åh fina Wrock and Love fina band och fina arrangörer så himla värt nu ska jag bara hetsplugga inför tenta brb.

Posted in musik, nörderier, vardag/livet i allmänhet | Tagged | Leave a comment

Aprilväder

Det var fint och mysigt och regnigt idag och när jag väntade på tåget i eftermiddags gjorde jag en liten spellista för regniga låtar som jag kallade aprilväder. När jag sedan skulle hem från jobbet vid sextiden var det sol och kändes inte alls lika rätt att lyssna på sån musik. Känner att mitt val av spellistnamn var rätt.

#85 av #100

Posted in musik, vardag/livet i allmänhet | Tagged , | Leave a comment

Sticka sticka sticka sticka bort din sura min

Jag hinner! Tror jag. Jaja.

Titta vad vi sjunger på kören förresten!

:D

#74 av #100

Posted in musik, vardag/livet i allmänhet | Tagged , | Leave a comment

Musikalisk kris

Jag har inte spelat bas sen skolavslutningen i juni. Det känns jobbigt, som att jag glömt hur jag spelar instrument, allt jag har kvar är sången. Det var liksom längesen jag kände mig som en basist, jag hade glömt bort att jag var det och blev påmind när en vän från Kanada frågade hur det gick med basspelandet.

Jag vet inte varför jag inte har spelat på så lång tid. Jag vill, men kommer aldrig till det. Nu bar jag upp basen till mitt rum i onsdags, men jag har inte tagit steget och spelat något än. Förstår inte varför det ska vara så segt.

#53 av #100

Posted in musik, vardag/livet i allmänhet | Tagged | Leave a comment

Segheteeeeeeeeeeeeeen

Jag står och trampar, i den där sega snön som en bara glider bakåt i. Det är frustrerande.

Detta vardagslunk – pluggapluggaplugga, sov, drick te/kaffe, nörda tv-serie, läs RSS-flöde.

Jag vill ha sommar, vill ha tagit studenten, vill ha ett jobb, vill flytta, vill ha tid att vara social.

Jag har för vana att sega hemma under veckorna, och oftast under helgerna med. Jag skyller på plugg, att jag inte har någon att hänga med tillräckligt nära, och på att jag gillar att vara hemma. Jag gillar faktiskt det, men ibland ser jag att människor jag gärna skulle hänga mer med gör roliga saker och jag stör mig på att jag inte har sånt. Att jag så ofta säger nej till alla små möjligheter att göra något, tänker att jag inte orkar åka till stan på en vardagskväll, det blir för sent osvosv i all oändlighet.

På något sätt tror jag att det ska lösa sig efter gymnasiet. Att det är att jag går natur och har mycket att göra, att jag bor i Salem och det kommer bli lättare när jag flyttar närmre folk. Men på någon nivå tvivlar jag, för jag är ju som jag är. Suck.

Men det finns fina saker här i livet också, som att:

  • HatP-kasetten kom idag – jag tog fram min gamla freestyle och försökte komma ihåg hur såna fungerar egentligen. Jag har lyssnat på nästan hela och det är fina, fina minnen och såklart saknar jag massor av människor nu. Hatar lite att jag är sämst på att behålla vänner under längre tid, att jag alltid glider ifrån. MEN. Fint ändå.
  • Julia Nunes finns. Jag längtar tills jag får hennes album. Snart <3
  • Jag har lånat massa serier från skolbiblioteket. Myspys.
Posted in musik, vardag/livet i allmänhet | Leave a comment

Uuuup All Night Loooong

…and there’s something very wrong.

Jag kan inte sova. Eller jo, men inte när jag vill. Min hjärna tycker att det är helt ok att stänga av sig vid 3 på natten och vakna vid 14 sen.

Jag inser att det är mindre än en vecka kvar tills jag måste upp klockan 6 varje morgon och känner att något måste göras. Så jag dygnar nu och går och lägger mig typ 21 imorgon. Det blir bra.

Jag gjorde samma sak förra året, mer eller mindre frivilligt. Jag tittade på Doctor Who i några dygn och sömn var typ överskattat. Men nu ska jag försöka vara lite produktiv. Exempel på saker jag kan göra inatt (imorgon ska jag gå med återvinningsskräp, handla samt laga mat):

  • Få ordning på mina filer. Speciellt tv-serier. Alltså ha ordentliga, enhetliga namn så att de är i ordning och så vidare.
  • Sticka sockor till någon tv-serie.
  • Koda ESS-hemsida, och eventuellt min egen hemsida.
  • Läsa ut lite böcker jag har drällandes.
  • Blogga om något mer intressant än mitt tråkiga liv.

Får se vad jag lyckas åstadkomma.  Återkommer imorgon.

Posted in musik, vardag/livet i allmänhet | Leave a comment

Simpöl Plän.

Idag släpptes Simple Plans nya album Get Your Heart On. Jag har inte hypat det så mycket eftersom jag inte lyssnar så mycket på dem längre, men de har ju fortfarande en varm plats i mitt hjärta. Jag upptäckte dem när jag var elva, och på min tolvårsdag gav min syster mig biljetter till deras konsert med Melody Club och Avril Lavigne samma dag. Imorgon är det sex år sedan jag satt där i Globen med syster, Carolin och Andreas och såg mitt favoritband live för första gången.

2008 såg jag två och en halv gånger (den halva var när de spelade When I’m Gone på Rockbjörnen) och allt var fint och fantastiskt och jag var även på en signering med dem och det var fint och jag kramade Chuck och Pat.

Jag bloggade om det på en gammal blogg som är lite för pinsam för att visa eftersom jag var en galen fangirl ehehe.

Det var längesen, och nu har jag tagit ner min alla Chuck- och SP-bilder från min vägg (även om det senare gjordes på den här sidan av mitt år i Canada).

Och jag har blivit en gammal tant som hellre sitter hemma och stickar än går på konserter där det är massa ljud och fullt med folk. Och imorgon blir jag en myndig tant!

Posted in musik | Leave a comment

Serious Floorplan

Idag gjorde jag och Kelly en försenad födelsedagspresent till vår vän Elin. Det var nice. Vi hade lovat att spela in en valfri Tegan and Sara-låt till henne, och så blev det. Det var lite kämpigt då mina fingrar sällan vill lyda men det var rooooligt! Jag älskar musik så himlarns mycket. Dessutom är Kelly sjukt duktig och när vi pausade spelade hon Missy Higgins och jag dog lite.

Men ja. Det var lite svårt att spela den. Det är därför vi ser så koncentrerade ut.

Sen åkte jag hem och segade och nu spelade jag Portal (1, jag är för retro för 2 eller något) men det är lääääskigt och just när jag tror att jag har klarat en testchamber är det massa kvar och jag blir alldeles matt! Men det är sjukt fantastiskt bra, och när jag kör fast hjälper Hank mig.

Posted in kreativitet, musik, videos | Leave a comment

Here is a heart

Here is a heart, here is a heart / I made it for you, so take it

-  Jenny Owen Youngs

Posted in kreativitet, musik, stickning | Leave a comment