Category Archives: stickning

Gigantisk

Förut såg den ut så här:

Sen växte den till sig:

Den är så himla stor nu, jag kan inte ta med mig den någonstans och just nu stickar jag bara på den i sängen.

Jag får se hur stor den blir. Jag tror att som sjal kommer den kännas mindre än vad den faktiskt är när en försöker ha den på sig, så ju större radie desto bättre, så jag stickar tills garnet tar slut i alla fall. Undrar bara hur mycket garn avmaskningen kommer kräva, det skulle ju vara surt om garnet tog slut mitt i. Men det blir nog bra!

Posted in stickning, wip | Tagged | Leave a comment

Färdigt och provlappstankar

De blev färdiga igår! Nu vet jag inte riktigt vad jag ska sticka på. Behöver något litet som jag kan ta med till Växjö också.

På stickis idag kollade jag lite i Bonniers Stora Bok om Stickning (tror jag det var) och pratade med Martin om att göra provlappar på olika mönster som de visar i boken. Martin hade bara stickat och repat upp men jag funderar på att börja göra provlappar med olika tekniker i ungefär samma sorts garn, och sen sy ihop till en filt eller något. Det känns ju som en perfekt grej att sticka på när en inte riktigt har lust med något annat eller behöver pausa från ett stort projekt, ha något att ta med utan att börja på något nytt liksom.

Posted in färdigt, stickning | Tagged | Leave a comment

Hallå där

Okej, jag snubblade på sista veckan i #blogg100, men det hade ändå bara blivit “åhnäj, tentastress”-inlägg av det. Nu har jag i alla fall haft den förbannade tentan, så jag är tillbaka. Eller nja, jag har ju två tentor kvar, men nu har bördan lättat lite.

Det har kroppen tagit fasta på, för när jag vaknade igår och skulle åka och tenta hade jag ont i halsen, och under tentan kände jag mig lite sådär på väg att bil sjuk-tung i huvudet, och på kvällen däckade jag nästan vid 10 (det brukar jag inte göra på vardagar trots att jag gått upp kvart över 5, så det var inte helt rimligt). Så idag var så här:

Suttit i sängen och stickat hela dagen, typ. Mått lite upp och ner, förhoppningsvis kan jag åka till skolan imorgon i alla fall.

Det jag stickar på är Skew-sockorna, de har inte fått så mycket fokus den senaste tiden men i fredags gjorde jag klart första sockan och jag har kommit ganska långt på den andra nu.

Och medan jag skrev det här lyckades jag på något sätt rycka ur ena stickan så att jag tappade massa maskor :)) det går bra nu.

Posted in stickning, vardag/livet i allmänhet, wip | Tagged | Leave a comment

Synd att stickning inte hjälper mot tentaångest.

Fick sitta ute i solen och sticka lite idag, det var trevligt. Nu är det över 200 maskor på filten, och det går lite lagom segt sådär. Jag stickar den med två rundstickor, jag började med ett par KnitPro och ett par vanliga som jag hittade i mammas lådor. De vanliga blev dock för korta så jag fick låna ett par KnitPro av mamma istället, plus en lång kabel så att alla maskorna ska få plats.

Det har varit skönt att få stickat lite, men jag känner mig ändå dålig som inte pluggat så mycket som jag borde ha gjort. Fan.

#88 av #100

Posted in stickning, wip | Tagged , | Leave a comment

Mycket ordentligt.

Jag började på en liten filt idag, den kommer att ha många ränder och många trådar att fästa (en råds att klippa av garnet mellan ränderna) så jag fäste alla trådar hittills nu, och tänker försöka fästa efter varje färgbyte. Astråkigt, men då slipper jag drösen att fästa i slutet i alla fall.

Vet inte riktigt vad som fick mig att göra det, det känns ju överdrivet ordentligt. Tror att jag kompenserar för att jag har pluggat så dåligt idag. Några duktighetspoäng måste jag ju få.

#87 av #100

Posted in stickning, wip | Tagged , | Leave a comment

Skew igen

Var och pysslade idag och fick i alla fall lite stickat, även om en del av tiden gick till att få mattehjälp. Så här långt har jag kommit:

#83 av #100

Posted in stickning, wip | Tagged , | Leave a comment

Inte mycket stickat

Jag har knappt stickat alls den här veckan. Om det inte varit för stickis hade det nog blivit en vecka utan en enda maska stickad.

Det är tråkigt. Jag är inte inspirerad, och jag har inte så mycket tid/ork heller.

Nu stickar jag i alla fall på ett till par Skew. Det är nice, men mittenpartiet med kil- och hälökningar är inte så lätt att hålla koll på så jag måste sitta med mönstret hela tiden. Men sen går det snabbt.

#82 av #100

Posted in stickning, vardag/livet i allmänhet | Tagged | Leave a comment

Stickis!

Åh, jag var på Stickis idag. Det var så himla längesen men jag sprang på Anna före påsk och hon sa åt mig att komma. Träffade fina människor jag inte sett på länge. Stickade lite på ormen. Det var fint.

#76 av #100

Posted in stickning, vardag/livet i allmänhet | Tagged | Leave a comment

I sista stund.

Ja, jag stickade massor idag istället för att plugga.

#75 av #100

Posted in färdigt, stickning | Tagged , | Leave a comment

Tror jag hinner

I söndags

Har hunnit till andra diagrammet på min gröna Solution. Nu är varven lååånga, men jag tror att jag kommer hinna, speciellt då KALen slutar på söndag och inte idag som jag trodde. Idag hann jag till och med sticka massor under föreläsningen, för det repeterades under första halvan och jag orkade inte anteckna det som jag redan antecknat två gånger innan.

#72 av #100

Posted in stickning, vardag/livet i allmänhet, wip | Tagged , | Leave a comment